Se incalzeste laptele si se pune drojdia in el apoi se amesteca pana se dizolva aceasta.
Intr-un bol se pune faina , ouale , zaharul, sarea ,untul iar in final se pune laptele impreuna cu drojdia.
Se amesteca toate bine apoi se framanta pana devine un aluat elastic. Eu le-am framantat cu mixerul aprox. de 7 min.
Recunoasteti un aluat daca este bine framantat si faina este bine prelucrata, daca in bomentul cand doriti sa intindeti aluatul acesta nu se rupe. Trebuie sa se poata intinde astfel incat sa se poata vedea prin el dar sa nu se rupa. Acest truc este valabil la orice aluat ce trebuie dospit.
Se lasa aluatul intr-un bol la dospit timp de o ora aproximativ pana isi mareste un pic volumul.
Apoi se fac bilute de cca 70-75 gr care se aseaza pe hartie de copt unde se mai lasa 30 minute inainte de a fi bagate la cuptor.
Cand briosele au mai crescut un pic se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade si se lasa in jur de 15-20 minute pana incep sa prinda usor un pic de culoare.
Se scot si se lasa la racit.
Se pune la fiert 350 ml lapte.
Cand laptele incepe sa fiarba se adauga amestecul preparat si se amesteca la foc incet pana se ingroasa ca o budinca, apoi se lasa la racit.