Boia de ardei iute

de daniela in Conserve, 28 Apr 2011 | 12720 vizualizari

 

De ani buni am renuntat sa mai cumpar boia de ardei din piata , asta pentru ca, in primul rind, nu mai sint taranii de alta data, care garantau marfa si la care reveneai in mod constant.
Astfel, am inceput sa cultiv ardei iuti de calitate si fac in casa ori de cite ori este nevoie .
Nu intotdeauna nimeresc: anul trecut am incurcat semintele de ardei , in loc sa iasa chili a iesit ardeiul iute olandez.

 

INGREDIENTE

  • ardei iuti  rosii uscati
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boia de ardei iute:

Dupa ce incep sa se coaca ardeii, incep sa ii adun si ii insirui  pe sfoara, chiar daca mai sint si verzi printre ei, nu se intimpla nimic, ei se vor inrosi toti.

Cind sint foarte bine uscati, indepartez cotorul si ii macin, cu tot cu seminte, in risnita de piper(cea electrica, bineinteles) pina se face o pudra fina si aromata.

Pastrez boiaua in borcan de sticla inchis ermetic si o folosesc foarte mult la gatit, da un gust de iute placut mincarii , tocmai atit cit trebuie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Boia de ardei iute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Dya Daniela Andrei 1

28.04.2011, 11:43

super! la fel procedez si eu sunt innebunita dupa ardeiul iute,,, uneori, in anotimpul rece, ii folosesc ca atare, uscati - ii coc pe tava si ii servesc cu ciorbe. Nu spun de mirosul care nu iti da pace apoi si iti intra pana in maduva oaselor, insa placerea merita!

kamy 1

28.04.2011, 12:19

si eu faceam da de cand o am pe sabina nu mai prea folosesc

daniela 1

30.04.2011, 09:34

Ma bucur ca va place boiaua mea, am uitat sa spun ca lucrez cu manusi si nu, nu ustura deloc ochii

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
“M’nazaleh batatas”- Gulaş arabesc