Reteta de ciocolata de casa am vazut-o la Sufletista, mi-a placut si am incercat-o (Multumesc!)...nu stiu de ce, probabil din cauza laptelui praf ,ciocolata mea nu s-a intarit suficient incat sa o pot taia cubulete...asa ca m-am gandit sa o folosesc drept crema si sa umplu niste biscuiti:). Si uite asa mi-au iesit niste biscuiti deliciosi!!! Va invit si pe voi la papat biscuiti:*:*:*
Pentru stratul de ciocolata alba:
Intr-o cratita se pune apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(sa fiarba cca 10 minute).Luam de pe foc,adaugam untul la temperatura camerei si taiat cubulete,laptele praf si amestecam energic pana la omogenizare.
Se tapeteaza o tava cu folie de plastic,turnam compozitia si dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
Pentru stratul de ciocolata maro:
Intr-o ctartita se pune apa cu zaharul pe foc si lasam sa se topeasca zaharul(sa fiarba cca 10 minute).Luam de pe foc,adaugam untul la temperatura camerei si taiat cubulete,laptele praf amestecat cu cacao,esenta de rom si amestecam energic pana la omogenizare.
Se tapeteaza o tava cu folie,turnam compozitia si dam la rece pentru cateva ore sau de seara pana dimineata.
*Dupa ce s-a intarit,luam niste biscuiti simpli si ii umplem cu ciocolata de casa!