Reteta e o idee de la televizor,doar ca eu am modificat ingredientele putin dupa ceea ce consumam noi.Sa vedem ce a iesit si daca va place.
Punem laptele putin la incalzit,sau poate fi la temperatura camerei.In mixer sau robot de bucatarie punem pe rand:fulgii de ovaz,fulgii de porumb,semintele de floarea soarelui si zaharul.
Le mixam bine pana se face un malai mai mare.
Intr-un bol mai mare punem pe rand:faina integrala,faina neagra,tarata,semintele de in si susan,mixul de fulgi,portocala rasa,untul,fructele confiate,si sarea.Amestecam putin ingredientele si apoi incepem sa turnam laptele putin cate putin.
Amestecam bine pana iese un aluat destul de dens dar putin lipicios.Pregatim tava de aragaz cu hartie de copt,incingem cuptorul si ne apucam de modelat.Se ia din aluat cam cat o nuca,se face o bila iar apoi se turteste(ca atunci cand facem piftele).Continuam pana se termina compozitia.
Punem la cuptorul incins pentru 10-15 minute.Nu trebuie sa stea mult ca se intaresc prea tare.La 10 minute incercati un biscuite si daca e ok puteti sa ii scoateti.
Eu ii las mai mult ca ne plac mai tari inmuiati in lapte cu cacao.
1
Se poate schimba compozitia cu ceea ce va place,in loc de fructe confiate puteti pune alune,migdale,nuci,ciocolata rasa...orice.
2
se pastreaza intr-un borcan mai marisor,cu capac,sa nu se intareasca prea tare(asta daca nu se mananca imediat...ca ai mei)