Pentru inceput zic sa incep cu ceva de "sezon" si cum astazi este Ziua Indragostitilor, o sa va prezint o varianta "romantica" de biscuiti. ;)
Din toate ingredientele se framanta un aluat nelipicios si compact. Incepeti cu 200 g faina si daca aluatul este prea moale sau lipicios, mai adaugati faina cate putin, pana obtineti rezultatul dorit.
Aluatul se infasoara in pelicula transparenta si se da la frigider cateva ore.
Se intinde o foaie de circa 5 mm grosime si cu o forma se decupeaza biscuitii in forma de inimioara. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptor, la foc mediu, circa 15 minute.
Dupa ce se racesc biscuitii, se pot orna.
Se framanta pasta de zahar cateva secunde, apoi se intinde o foaie subtire din care decupam inimioare cu aceeasi forma cu care am decupat biscuitii. Inimioarele din pasta de zahar se lipesc pe biscuiti.
1
Eu am folosit esenta de fructe de padure in loc de vanilie, iar rezultatul...nu am cuvinte! Ba da: EXCELENT!