Monelu' meu drag i-ar fi mancat pe toti. A mancat vreo 4, a mai cerut 4 si-apoi a zis:
- Restu' mi-i dai maine dimineata cu lapte? :))
Dar noi suntem 4, ea uita :))
Asa ca am insotit si eu cafeaua de astazi cu cativa biscuitei fragezi care merg foarte bine la cafea, cu un ceai sau, asa cum vrea Mona :)), la micul dejun.
Fara a fi o reteta wow, sau ceva scump, sofisticat, biscuiteii astia indulcesc orice dimineata mohorata chiar si prin aspectul lor dragalas ;) desi rescunosc! nu am io rabdare la scofeturi d-astea sa le fac perfecte :D
Simplu de tot!
Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea.
Amesteci cu mana pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Daca e prea moale mai adaugi faina, daca e tare adaugi apa rece. La cantitatile din reteta eu nu am mai adaugat nimic, a iesit "numa' bun".
Imparti aluatul in doua parti egale. In una din ele adaugi lingura de lapte si cacaua.Omogenizezi.
Formezi doua bile, din ambele bucati de aluat) le invelesti in folie alimentara si le dai la rece pentru o ora.
Scoti aluatul de la rece si intinzi din ambele bucati doua foi patrate sau dreptunghiulare, cu dimensiunile egale. Daca vrei biscuiti mai marisori intinzi tot aluatul, daca vrei mai mititei (cum am vrut eu) intinzi cate jumatate din fiecare cantitate.
Suprapui foile obtinute perfect una peste cealalta apoi rulezi totul formand un sul.
Il feliezi cu un cutit ascutit in bucati egale pe care le asezi pe o tava cu hartie pentru copt. Dai tava la rece pentru 5 minute timp in care preincalzesti cuptorul.
Coci biscuitii la foc mic spre mediu (aprox 165 grade) pentru 12-14 minute.