Biscuiti de ''sticla"

de retetele_tinei in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 2563 vizualizari

 

Acesti minunati biscuiti de "sticla" sunt ideali pt bradul de Craciun, pentru ca se pot prinde cu usurinta in el. Personal, imi place design-ul lor care dupa mine este foarte imbietor... sper totusi ca ii veti pregatii si voi! 

 

INGREDIENTE

  • 350g faina (jumatate faina manitoba si jumatate faina 00)
  • 125g unt
  • 125g zahar
  • 1 ou mare
  • coaja rasa de la 1/2 de lamaie
  • 1/2 praf de copt
  • putin sare
  • bomboane tari
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de ''sticla":

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt.

Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen.

Aluatul rezultat, se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 20 de minute.

Cat aluatul se "odihneste" in frigider, se iau bomboanele si se sparg cu ciocanul de carne. Bomboanele pot fi de orice culoare.

Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se ia, se intinde pe o suprafata data cu faina si se taie cu o forma de steluta, mai mare.

Apoi, stelutele se vor taia cu alte forme mai mici.

Stelutele rezultate se pun intr-o tava, iar in mijloc se pun bomboane sparte.

Daca doriti ca sa prindeti in brad, aceste stelute, cu ajutorul unei scobitori puteti face o mica gaura intr-o parte.

Apoi, tava se da la cuptor, pana biscuiti prind o culoare caramel. Biscuitii se vor lasa la racit in tava, pentru ca reci se vor desprinde fara sa se rupa.

 Cand sunt reci, se pune cate un snur subtire sau chiar ata, in fiecare gaura facuta inainte, iar apoi se pot prinde in brad.

Dupa mine, sunt mult mai buni, a doua zi, cand incep sa se inmoaie.

Sarbatori fericite!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de ''sticla"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

26.12.2015, 20:51

Rocsi 1

27.12.2015, 18:16

Ce frumosi sunt!

Panacris 1

06.12.2016, 18:50

Buna idee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert fursecuri cu lamaie