Biscuiti cu unt

de miremirc in Prajituri, 12 Dec 2011 | 8998 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 200 g zahar
  • 20 ml rom
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 150 g unt topit
  • 100 ml lapte
  • 600 g faina
  • 1 lgt cu varf praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu unt:

  Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata cu praful de copt. Framanatam bine si obtinem un aluat .

 Din acest aluat luam cate o bucata, pe care o intindem cu ajutorul sucitorului de lemn pe masa ; cu ajutorul unei forme trecute mereu prin faina, decupam si aceste forme le asezam intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt.

  Dam la cuptor pentru 15-20 minute, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

  Acesti biscuiti se pot pastra mai mult timp , in punga de nylon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu nuca si ciocolata