Biscuiti cu portocala

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 3154 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 g de unt
  • 230 g de faina
  • 2-3 linguri cu zahar
  • 1 plic cu praf de copt
  • 1 lingura cu lapte
  • 1/2 lingurita cu ghimbir
  • un praf de scortisoara
  • coaja rasa si sucul de la o portocala bine coapta
  • optional: pasta de zahar, ornamente pentru decor, colorant verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu portocala:

Mixam untul cu zaharul, atat cat sa obtinem o consistenta spumoasa. Adaugam  apoi coaja rasa si sucul de portocala, ghimbirul si scortisoara. Omogenizam si punem praful de copt stins cu o lingura de lapte si incorporam treptat faina, cernuta in prealabil. Framantam aluatul pana ce devine nelipicios, il invelim cu o folie alimentara si il pastram la rece pentru aproximativ o ora. Il lasam apoi sa ajunga la temperatura camerei, il intindem cu ajutorul unui sucitor, intr-o foaie nu foarte groasa si decupam formele dorite. Le asezam intr-o tava unsa cu ulei (si cu hartie de copt) si le coacem pana ce marginile se rumenesc usor.

Dupa ce s-au racit complet, ii ungem cu pasta de zahar si presaram ornamentele dorite.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Pentru pasta de zahar se poate folosi fie zahar pudra amestecat cu cateva picaturi de suc de lamaie si o lingurita cu apa, fie mixam un albus de ou cu 100 g de zahar pana ce obtinem o spuma tare.

2

Nu ii lasati sa se rumeneasca uniform, pe intreaga suprafata, fiinda se vor usca foarte tare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu crema de ciocolata