Acesti biscuiti deliciosi in forma de scoica, i-am umplut cu dulceata. Se pot umple si cu gem, nutella, diverse creme sau unt de arahide. M-am inspirat de la Laura Adamache. Sunt foarte deliciosi!
Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete, apa, sarea si zaharul. Lasam craticioara pe foc mic, pana zaharul si untul se topesc. Stingem focul si lasam mixul deoparte pentru 10 minute. Intr-un bol punem faina si praful de copt. Amestecam si trecem faina o singura data prin sita. Dupa ce au trecut cele 10 minute incorporam faina peste mixul de zahar si unt. Mixam putin de tot, pana se leaga compozitia. Framantam aluatul pana devine omogen. Infasuram aluatul in folie alimentara si il lasam 20-30 de minute la congelator. Pudram masa de lucru cu putina faina si incepem sa intindem aluatul cu un facalet. Decupam aluatul cu o cana. in fiecare cerc pune cate o lingura sau o lingurita de dulceata/gem/nutella etc. Sigilam bine marginile presandu-le cu o furculita. Asezam biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 12 minute, sau pana se rumenesc discret pe margini. Suprafata biscuitilor trebuie sa ramana alba. Ii pudram cu zahar si putem sa ii servim.