Biscuiti cu cacao si nuci

de Tuxedo in Prajituri, 30 Mar 2013 | 7034 vizualizari

 

Vreau sa va spun ca aceste fursecuri sunt absolut minunate. Intr-o cautare a mea de retete pentru “cookies” am gasit aceste fursecuri care mi-au furat inima la propriu! In reteta originala erau umplute cu caramel dar eu nu m-am mai complicat si am decis sa le fac doar cu nuci pentru ca, oricum, sunt destul de bogate in calorii, si …destul de migaloase. Aluatul este unul de consistenta moale si trebuie formati cu ajutorul unei cupe de inghetata (din aceea ca un cleste) dar merita toata migaleala…sincer, am fost in heaven!

 

INGREDIENTE

  • 1 cana faina
  • 1/3 cana cacao
  • 115 gr unt moale
  • 2/3 cana zahar
  • 1 ou separat + un albus
  • 1 praf sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita vanilie
  • 200 gr nuci/ pecans/ alune
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu cacao si nuci:

Punem faina cu cacaoa si cu praful de copt intr-un castron.

Untul, la temperatura camerei, se freaca cu zaharul pana se spumeaza apoi adugam galbenusul de ou, laptele si vanilia si frecam pana se incorporeaza.

Adaugam apoi faina si cacaoa in ploaie si incorporam cu ajutorul unei linguri de lemn

Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.

Intre timp faramam nucile cu ajutorul unui facalet. Ele nu trebuie sa fie nici mari nici foarte marunte.

Batem si cele doua albusuri cu o furculita, doar cat sa faca cativa clabucei.

Preincalzim cuptorul la 180ºC, tapetam o tava cu foaie de copt si cand aluatul s-a racit, il scoatem din frigider si incepem sa formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.

Bilutele formate le dam prin albus de ou si apoi le tavalim prin nucile macinate. (nucile mele au fost cam mari, dar daca le faramati suficient va va fi mai usor!)

Dupa ce le-am dat si prin nuci, le aplatizam putin cu mana si le coacem nu mai mult de 15 minute. Ele vor fi moi la mijloc dar nu va panicati, asa trebuie sa fie, iar cand se vor raci vor avea o consistenta pufoasa, in nici un caz tare ca la biscuiti.

Vor iesi aproximativ 20 de bucati.

Sincer, noua ne-au placut extrem de mult. Iti vine sa mananci intr-una, dar Atentie daca suntei la dieta

Enjoy!

TIPS-URI

1

Aluatul il bagam la frigider pentru o ora ca sa putem forma biscuitii mai usor si ca sa nu se lase la copt.

2

formam biscuitii cu ajutorul cupei de inghetata, pentru ca aluatul este lipicios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu cacao si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (17)

Tuxedo 1

19.04.2013, 21:10

raspund cu intarziere...bine v-am gasit! mi-a trebuit muult sa verific mesajele la reteta asta

bianca92 1

17.11.2013, 09:17

Minunati si foarte gustosi biscuiti ai facut

Krystyan Trendy 1

17.11.2013, 10:17

minunati

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu cacao si nuci