Biscoturi multicolore

de Doralinda in Dulciuri, 21 Oct 2012 | 3099 vizualizari

 

O alta reteta de biscoturi care pot fi si ptr Craciun dar si ptr copii!
Ceea ce imi place la aceste retete de biscoturi, e ca nu au praf de copt!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr zahar pudra
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 1 ou
  • 150 gr unt rece

Ptr Garnitura

  • 125 gr zahar pudra
  • 2-3 linguri suc de lamaie
  • bombonele ptr decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscoturi multicolore:

intr-un bol amestecam faina cu zaharul pudra si cu coaja de lamaie rasa; facem o gaura in mijlocul fainii si punem oul si untul.

Framantam aluatul si apoi in strangem in forma de minge pe care o acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider cel putin o ora.

Intindem aluatul pe o suprafata care a fost presarata faina si apoi facem forme de biscoturi sau daca avem, putem folosi forme ptr biscoturi.

Punem intr-o tava acoperita cu hartie de copt biscoturile si lasam la 180C cca 10 min, pana prind o culoare aramie. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam sa se raceasca.Intre timp pregatim glazura amestecand zaharul pudra cu sucul de lamaie.

La sfarsit, cu o pensula, ungem biscoturile dar ptr ca se usuca foarte repede, e indicat ca dupa fiecare biscot uns cu crema, sa se pune imediat bombonele ca sa se poata lipi de biscot uscandu-se.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscoturi multicolore" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert trigoane crocante din foi de placinta cu visine