Nuca o prajim usor intr-o tigaie teflonata, apoi o curatam de coaja frecand-o usor intre palme.
Ciocolata se topeste impreuna cu untul intr-un vas la foc mic sau la microunde. Cand s-a racorit se adauga esenta de vanilie.
Ouale se mixeaza cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita si mixam usor.
Faina amestecata cu praful de copt o punem peste amestecul de oua cu ciocolata si o incorporam usor cu o lingura de lemn. La sfarsit adaugam nuca si amestecam pana aceasta este bine incorporata in aluat.
Dam la rece pentru 1 ora, timp in care compozitia se va intari semnificativ. Pe masa infainata formam 3 batoane din aluat, pe care le vom pune in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mediu in jur de jumatate de ora. Scoatem din cuptor, lasam putin sa se racoreasca apoi cu un cutit bine ascutit taiem batoanele felii de cca 1 cm. Asezam feliile inapoi in tava si dam din nou la cuptor pentru 10 minute, pana devin crocante.