O reteta pentru amatorii de dulciuri crocante :) sursa: Laura A
Prajim alunele in cuptor la 160-170C, apoi incingem cuptorul la 180C.
Mixam bine ouale cu zaharul, apoi adaugam amoniacul stins in laptele caldut si uleiul amestecand incontinuu. La final punem faina mixand pe viteza mica, apoi turnam alunele reci si coaja de portocala si le amestecam cu o lingura de lemn/spatula.
Scoatem aluatul pe o suprafata infainata si ii dam forma unui rulou de 2-3 cm inaltime si 4 cm latime. Nu mai adaugati faina chiar daca vi se pare lipicios aluatul.
Punem ruloul in cuptor si il lasam pana incepe sa crape la suprafata si sa se rumeneasca. In acest moment in scoatem, il lasam putin la racit, fixam temperatura cuptorului la 160C si il taiem in felii diagonale de cca 1cm grosime. Dam din nou la cuptor cca 10min sa se usuce, apoi ii scoatem la racit pe un gratar.
1
Mie mi s-au parut putintel cam prea crocanti; intr-adevar, nu i-am gustat cu nimic lichid, sigur ar fi fost altfel; deci, pentru cei care vor sa ii savureze singuri, daca ii tineti intr-o punga se mai intorc :P
2
Alunele de padure pot fi inlocuite cu migdale, caju, arahide...