Bilute albe si negre

de housy in Prajituri, 12 Ian 2011 | 16453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bilutele albe:
  • 250  lapte praf
  • 200 zahar pudra
  • aroma de migdale
  • alune nesarate
  • 200 - 250 gr unt
  • 250 gr nuca de cocos
  • Pentru bilute negre:
  • 30 biscuiti petti beure
  • 100 gr unt
  • 75-100 gr zahar tos
  • 2 linguri cacao
  • 2-3 linguri apa
  • 3 linguri nuca de cocos
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bilute albe si negre:

Bilute albe:

  • 1. untul se bate bine cu mixerul
  • 2. peste se adauga zaharul si se bate in continuare
  • 3. se adauga laptele praf, 3 linguri nuca de cocos si aroma de migdale
  • 4. se omogenizeaza totul
  • 5. se ia cate o lingurita de compozitie si se formeaza in palme o biluta in interiorul carei se pune o aluna nesarata, si apoi se tavaleste prin cocos
  • 6. se repeta procesul pana la terminarea compozitiei

Bilute negre:

  • 1. zaharul, cacaoa, apa si untul se pun intr-un ibric, si se pun la foc mic, formandu-se un sirop
  • 2. biscuitii se sfarama la robotul de bucatarie
  • 3. peste biscuitii sfaramati se pune siropul gata inchegat si se amesteca bine pana se formeaza o compozitie tare ce poate fi modelata
  • 4. in mana se modeleaza bilute ce apoi se tavalesc prin cocos

                                Ambele tipuri de bilute se dau la rece prentu aprox. 3 ore!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bilute albe si negre" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Felii Nanaimo