Bilute albe:
- 1. untul se bate bine cu mixerul
- 2. peste se adauga zaharul si se bate in continuare
- 3. se adauga laptele praf, 3 linguri nuca de cocos si aroma de migdale
- 4. se omogenizeaza totul
- 5. se ia cate o lingurita de compozitie si se formeaza in palme o biluta in interiorul carei se pune o aluna nesarata, si apoi se tavaleste prin cocos
- 6. se repeta procesul pana la terminarea compozitiei
Bilute negre:
- 1. zaharul, cacaoa, apa si untul se pun intr-un ibric, si se pun la foc mic, formandu-se un sirop
- 2. biscuitii se sfarama la robotul de bucatarie
- 3. peste biscuitii sfaramati se pune siropul gata inchegat si se amesteca bine pana se formeaza o compozitie tare ce poate fi modelata
- 4. in mana se modeleaza bilute ce apoi se tavalesc prin cocos
Ambele tipuri de bilute se dau la rece prentu aprox. 3 ore!!