O reteta cu biban proaspat cumparat la piata duminica.
L-am parfumat cu lamai confiate puse la borcan in septembrie - reteta aici.
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati pestele curatat bine si uscati-l cu un prosop din hartie.
Curatati si taiati ciupercile felii.
Intr-o tigaie rumeniti ciupercile intr-un pic de ulei.
Puneti sare, piper si lasati apa din ciuperci sa se evaporeze. Lasati deoparte.
Taiati bibanul la suprafata. Puneti sare, piper.
Puneti sosul de rosii intr-o tava de marimea bibanului. Alungiti-l daca trebuie cu un pic de apa.
Puneti bibanul peste sosul de rosii. Arozati-l cu un pic de ulei de masline.
Asezati felii de lamaie confiata peste el si cimbru uscat.
Puneti in jurul lui lamaie confiata si dati la cuptorul incalzit la 180° C timp de 35 de minute.
Serviti bibanul acompaniat de ciuperci, de sosul de rosii si de lamaile confiate.
Minunat !!!