Este o reteta putin mai dificila (deoarece trebuie batute aproape 30-35 de minute la baie de aburi), dar rezultatul merita efortul.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Se adauga cele 16 sau 18 linguri de zahar una cate una si la sfarsit zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Dupa ce tot zaharul a fost inglobat in albusuri si compozitia a capatat consistenta se bate in continuare pe baie de aburi pana cand bezeaua s-a intarit. Se pun bezelele in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei cu o seringa de ornat. Se incalzeste cuptorul la foc mare, apoi se opreste focul si se pune tava cu bezele in cuptor. Se lasa sa se usuce bine pana cand devin crocante la exterior si cremoase in interior. Daca mai este nevoie se mai scot din cuptor, se incinge cuptorul, apoi se opreste si se introduce tava. Se pot servi simple sau pudrate cu cacao. Eu am lasat cuptorul aprins la o tava si au iesit putin aramii. Au fost bune si acestea si au disparut imediat din farfurie.