Bezea cu alune si zmeura

de Poliana in Prajituri, 8 Ian 2013 | 4852 vizualizari

 

Va plac bezelele? Mie da, de cand am inceput sa le fac :D Asta e prima reteta cu bezea a mea, si m-a cucerit...asa ca am mai facut :)

 

INGREDIENTE

  • Bezele/Meringues
  • 3 albusuri mari de ou
  • 160 gr zahar
  • 1 praf de sare
  • 80 gr alune de padure
  • Umplutura/Filling
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 100 ml smatana grasa de gatit
  • 2 lingurite zahar pudra
  • fulgi de ciocolata
  • zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezea cu alune si zmeura:

Alunele de padure le aruncam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 10 minute. Dupa ce s-au racorit putin le frecam bine astfel incat sa eliminam toata coaja. Macinam alunele la robot (sau la masina de macinat nuca).

Albusurile la temperatura camerei se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma ferma incepem sa adaugam zaharul cate o lingura pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea de toata frumusetea, lucioasa si consistenta.  Incorporam usor si alunele macinate, cu miscari de jos in sus.

Tapetam o tava mare cu hartie de copt. Pregatim un pos cu varf de stea. Umplem posul cu bezea cu grija sa nu ne manjim peste tot - un pont pentru umplerea posului este sa-l tinem cu varful intr-un pahar, iar punga sa fie desfacuta peste marginile paharului. 

Formam cosulete in tava de cca 6-7cm diametru pornind de la mijloc, apoi baza iar marginile le inaltam usor ca sa le dam forma dorita ( de cosulet ).  Coacem bezelele in cuptorul preincalzit ( 180 grade sau 160 la ventilatie ) timp de 40-45 de minute pana cand sunt tari si sfaramicioase. Dupa ce oprim focul le mai lasam in cuptor timp de o ora, cu usa intredeschisa. 

Pentru umplutura mixam bine smantana pentru frisca cu smantana timp de un minut pana incep sa capete consistenta. Adauga, zaharul pudra si mixam pana se intareste bine. Eu nu am pus mult zahar la frisca, deoarece am considerat ca este suficient de mult la bezea...dar, daca va place mai dulce puteti sa mai adaugati dupa bunul plac :)

Umplem fiecare cosulet cu frisca, iar deasupra presaram zmeura (eu am avut congelata) si fulgi de ciocolata. A fost o nebunie!! Sunt extrem de incantata ca am spart gheata la bezea...si mai mult decat atat, sunt bucuroasa ca am ales combinatia aceasta extrem de delicioasa. Va invit sa o incercati, sigur nu o sa va para rau :)

Enjoy!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezea cu alune si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

alba_zori 1

09.01.2013, 13:28

frumoase foc si delicioase,eu stiu bine ca ai o manuta buna la prajituri..te pup

Dya Daniela Andrei 1

08.06.2013, 16:13

Delicios arata!

Krystyan Trendy 1

02.12.2013, 07:19

ce bunatate !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake fin cu mascarpone si sos de zmeura