Cele mai bune batoane de cereale cu fructe deshidratate pe care le-am mancat vre-o data… incrcati si-mi veti da dreptate!
Incepem si maruntim fructele, le indepartam samburii, daca este cazul, apoi intr-un bol incapator le amestecam cu fulgii de porumb.
Separat, punem intr-o craticioara, mierea, zaharul si untul si le punem la foc mic sa fiarba, cam 15’ pana se ingroasa apoi luam cratita de pe foc. Adaugam laptele condensate(sau ciocolata alba) si amestecam bine pana se omogenizeaza. Aceasta pasta consistent dar care curge, o golim peste fulgi si fructe si amestecam foarte bine totul.
Tapetam o tava cu hartie de copt si golim amestecul. Cu lingura sau cu o paleta, intindem uniform si apasam bine. Punem tava la rece pentru cel putin 1h, dupa care portionam si servim minunate batoane de cereale !
Si pentru ca eu ma pregatesc de vacanta atunci cand le-a facut, mi-a venit ideia de a le impacheta in hartie pergament pe fiecare in parte. Si au fost minunate pe drum…
Ps: asa impachetate se pot pune si in ghiozdanel la copii, vor fi o gustare perfecta !
Pofta buna!