Drojdia uscata o punem intr-un castron incapator, adaugam semintele de in,sarea si zaharul brun.
Turnam apa minerala, apoi incorporam faina alba proaspat cernuta.
La final picuram uleiul de masline, framantam un aluat elastic.
Acoperim cu un prosop de bucatarie curat vasul in care lasam aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Infainam masa de lucru.
Impartim aluatul in 12 portii.
Fiecare portie de aluat se intinde cu sucitoarea in foaie subtire, apoi se unge intreaga suprafata cu unt gras usor sarat (pe care l-am topit 30 secunde la microunde).
Rulam strans aluatul uns, obtinem forma de baton pe care il vom aseza in tava tapetata cu hartie de copt si trecem la urmatorul pana epuizam tot aluatul.
Batem oul de casa cu un praf de sare, apoi ungem toate batoanele cu ou iar la final presaram seminte de mac peste toate batoanele.
Dam tava la cuptor si coacem batoanele cca 30 minute (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie).,
Scoatem batoanele coapte din cuptor, le lasam la racorit si servim.
Pofta buna!