Numai bune pentru micul dejun, se pot servi cu miere, nutella, dulceata...cu un pahar cu lapte proaspat...la o cafeluta sau un ceai ...orice varianta ati alege, sunt delicioase...
Daca folosim drojdie proaspata o amestecam intr-un bol cu o lingurita de zahar si putin lapte. O lasam deoparte zece minute la loc caldut.
Daca folosim drojdie uscata o punem direct in vasul de framantat peste faina.
Cernem faina intr-un vas si facem o gropita in mijloc. Punem drojdia lichefiata sau pe cea uscata apoi laptele caldut in care am topit untul si zaharul, aromele, iaurtul, zeama de lamaie, sarea si framantam un aluat( destul de moale) pe care il vom lasa sa creasca o ora la loc caldut.
Cand aluatul a crescut, ungem mainile cu ulei, rupem bucati de marimea unei mingii de tenis pe care le vom intinde( pe o suprafata) cu mana in forma unui dreptunghi. Rulam fiecare baton si il asezam in tava tapetata cu pergament.
Batem galbenusul cu laptele caldut si ungem fiecare baton apoi presaram zaharul brun.
Mai lasam la crescut pana se incinge cuptorul( la 180 grade).
Punem batoanele la cuptor pentru 30 de minute.
Aluatul nu este foarte dulce astfel ca ne vom permite artificii. Le putem unge cu miere, nutella, dulceata sau le putem servi simple.
Va doresc sa aveti pofta la micul dejun daca le incercati...