Barcute de dovlecei cu sunca si branza

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 22 Sep 2016 | 7254 vizualizari

 

Reteta light, simpla si rapida, dar asta nu inseamna ca nu e super gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei (zucchini)
  • 1 ceapa mica
  • 100 g ricotta
  • 2 lingurite cu parmezan ras
  • 100 g cascaval gouda ras
  • 150 g sunca taiata cubulete
  • 3-4 frunze busuioc
  • sare, piper macinat
  • ulei ptr uns tava
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Barcute de dovlecei cu sunca si branza:

Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie.

Dupa ce se racesc, scobim miezul dovlecilor si ori il aruncam, ori in tocam si il adaugam la umplutura.

Ptr umplutura: se taie ceapa marunt, se amesteca cu ricotta, sunca, parmezanul ras, busuiocul tocat, sare si piper. Eu ceapa am calit-o putin in ulei sa se inmoaie, iar la sfarsit am adaugat si sunca 2-3 minute. Abia dupa aceea am adaugat celelalte ingrediente.

Se umplu "barcutele" de dovlecei cu acest amestec, se aseaza intr-o tava ceramica unsa cu ulei, iar deasupra se presara cascavalul ras.

Se coc 30-40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se servesc calde cand le scoatem din cuptor

2

daca nu folositi miezul dovleceilor la umplutura ar trebui marita cantitatea de ingrediente

3

eu nu am respectat intocmai nici reteteta nici ingredientele, e foarte versatila, poti sa folosesti ce ai prin frigider, important e sa ai dovlecei

Daca ti-a placut reteta noastra "Barcute de dovlecei cu sunca si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Ancutsa 1

28.09.2016, 10:33

Tare gustos!

Andra_Constantinescu 1

28.09.2016, 21:01

Arata grozav!

mihaelar63 1

13.12.2016, 00:01

Minunate !!! Merge la favorite

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Scotch Eggs sau oua scotiene