Reteta light, simpla si rapida, dar asta nu inseamna ca nu e super gustoasa!
Se se spala si se taie capetele dovleceilor, apoi se taie in 4. Daca doriti ii puteti curata si de coaja. Se pun la fiert 2-3 minute in apa clocotita cu sare, nu mai mult ca se prea inmoaie.
Dupa ce se racesc, scobim miezul dovlecilor si ori il aruncam, ori in tocam si il adaugam la umplutura.
Ptr umplutura: se taie ceapa marunt, se amesteca cu ricotta, sunca, parmezanul ras, busuiocul tocat, sare si piper. Eu ceapa am calit-o putin in ulei sa se inmoaie, iar la sfarsit am adaugat si sunca 2-3 minute. Abia dupa aceea am adaugat celelalte ingrediente.
Se umplu "barcutele" de dovlecei cu acest amestec, se aseaza intr-o tava ceramica unsa cu ulei, iar deasupra se presara cascavalul ras.
Se coc 30-40 de minute la 180 de grade, sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!
1
se servesc calde cand le scoatem din cuptor
2
daca nu folositi miezul dovleceilor la umplutura ar trebui marita cantitatea de ingrediente
3
eu nu am respectat intocmai nici reteteta nici ingredientele, e foarte versatila, poti sa folosesti ce ai prin frigider, important e sa ai dovlecei