Banana bread- Chec cu banane

de Anett in Dulciuri, 16 Oct 2015 | 3706 vizualizari

 

Baietii de la Sorted Food au facut aceasta minunatie. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • 50 g stafide
  • 25 ml rom
  • 120 g unt
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 120 g zahar
  • 2 ou
  • 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana bread- Chec cu banane:

In primul rand incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava pentru chec. Apoi luam bananele, le asezam pe o alta tava si cu ajutorul unei furculite facem gauri mici in ele. 

Luam stafidele si turnam romul deasupra lor si lasam cateva minute ca sa rehidrateze.

Cand coaja bananelor au devenit negru, le scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca, apoi le curatam si le maruntim.

Intre timp intr-un vas topim untul pana cand devine de culoare maro, apoi lasam sa raceasca putin.

Intr-un bol mare cu un mixer amestecam untul topit cu zaharul, adaugam apoi oule si smantana. Incorporam si pasta de banane, apoi faina cu praful de copt. Pe la sfarsit adaugam si ciocolata maruntita si stafidele. Turnam amestecul in tava de chec si presarim cu zahar brun si fulgi de cocos. Punem in cuptor pentru 45 de minute, pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana bread- Chec cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Deliciu de spirale la cuptor