Bame in sos de rosii

de ianculubita in Conserve, 17 Iul 2013 | 4525 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de bame(ale mele au fost sultanine)
  • 1 l de bors
  • 1 lingura sare
  • suc de rosii
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bame in sos de rosii:

Bamele curatate,spalate,taiate in bucati mai mici,le punem in vasul cu bors si sare sa fiarba 5 minute;le strecuram,la fel le punem in apa rece apoi in borcane,umplem borcanele cu suc de rosii dizolvat cu putina apa daca e prea gros,infiletam capacele si fierbem 30 minute;scoatem borcanele le infasuram in patura si dupa ce s-au racit le depozitam la camara.

TIPS-URI

1

in lipsa borsului puteti folosi 1 l de apa,1 lingurita de sare de lamaie,1 lingura sare grunjoasa

2

nu folositi otetul pentru ca ramane un miros neplacut

Daca ti-a placut reteta noastra "Bame in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune