Balmos

de marcela1979 in Aperitive / Garnituri, 7 Mai 2011 | 9986 vizualizari

 

Balmesul este o mâncare ciobănească, care la origini este făcută din caș dulce de oaie, fiert în lapte (sau în unt etc.) cu puțin mălai.

 

INGREDIENTE

  • 500 ml jintuiala
  • 200 gr malai
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balmos:

Se pune jintuiala la fiert cu sare (jintuiala este zer stors din caș lăsat să se acrească, folosit la prepararea unor bucate) ,cand da in clocot se adauga malaiul in ploaia si se amesteca sa nu se faca cocoloase.Se lasa sa fiarba la foc mic cca 30 de min amestecand sa nu se prinda.Se serveste cu ciorba de salata sau cu salata de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Balmos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
(un fel de) Balmos