Balık ekmek! Balık ekmek! - Peste in paine ! Peste in paine ! se aude in zare langa bazarul de mirodenii din Istambul
Cei care au avut ocazia si norocul sa viziteze acest minunat oras,este imposibil sa nu fi auzit aceste strigate sau sa nu fi vazut barcile plutitoare care prepara minunatul sandvis,cunoscut de aproximativ 50 de ani .Cu 5 TL poti savura cel mai faimos sandvis a Istambulului , care este cunoscut in intreaga lume. M-am gandit sa-l prezint si eu chiar daca este foarte usor de preparat,cu siguranta voi gasi si nolstagici printre bucatarasi care au mancat acest preparat :-).
Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul rosu ,dam la frigider pentru a 2-a zi.
Incingem tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile cu pielea in jos , lasam cam 3 minute,intoarcem si mai lasam inca 2 min,dam deoparte . Ceapa si rosiile taite rondele.Salata taiata fasii sau rupta cu mana .
Bagheta o taiem ca pentru sadnvis,punem un fileu de sardele,adaugam 3 rondele de ceapa 2 de rosii slata dupa cat dorim.Optional dupa gust se poate adauga putin suc de lamaie.
Pofta buna !
1
pestele nu se spala se curata cu cutitul si se sterge cu un prosop absorbant umed