Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul

de Ksenya in Sandvisuri, 29 Noi 2014 | 11002 vizualizari

 

Balık ekmek! Balık ekmek! - Peste in paine ! Peste in paine ! se aude in zare langa bazarul de mirodenii din Istambul
Cei care au avut ocazia si norocul sa viziteze acest minunat oras,este imposibil sa nu fi auzit aceste strigate sau sa nu fi vazut barcile plutitoare care prepara minunatul sandvis,cunoscut de aproximativ 50 de ani .Cu 5 TL poti savura cel mai faimos sandvis a Istambulului , care este cunoscut in intreaga lume. M-am gandit sa-l prezint si eu chiar daca este foarte usor de preparat,cu siguranta voi gasi si nolstagici printre bucatarasi care au mancat acest preparat :-).

 

INGREDIENTE

  • 8 sardele
  • o ceapa
  • o jumatate lingurita piper rosu macinat
  • o jumatate lingurita piper macinat
  • o jumatate coriandru macinat
  • jumatate de salata
  • 2 rosii mijlocii
  • zeama de lamaie
  • jumatate lingurita sare
  • paine- bagheta
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul:

Pestele il filetam si contimentam cu sare, piperul ,coriandrul si piperul  rosu  ,dam la frigider pentru a 2-a zi.

Incingem  tigaia -gratar,cand s-a incins bine punem fileurile cu pielea in jos , lasam cam 3 minute,intoarcem si mai lasam inca 2 min,dam deoparte . Ceapa  si rosiile taite rondele.Salata taiata fasii sau rupta cu mana .

Bagheta o taiem ca pentru sadnvis,punem un fileu de sardele,adaugam 3 rondele de ceapa 2 de rosii slata dupa cat dorim.Optional  dupa gust se poate adauga putin  suc de lamaie.

Pofta buna !

TIPS-URI

1

pestele nu se spala se curata cu cutitul si se sterge cu un prosop absorbant umed

Daca ti-a placut reteta noastra "Balık ekmek - Peste in paine a la Istambul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de vinete umplute cu legume - Imam bayildi