Demult, mai exact acum vreo 2 ani, atunci cand am intrat eu in comunitatea bucatarasilor, am vazut la Silvia acest baigli, l-am incercat, insa a fost un dezastru total, mi-am promis totusi ca nu voi renunta si o sa-l mai fac pana cand o sa-mi iasa.....l-am facut insa din aluatul de estonian kringel, care pe mine m-a cucerit pe deplin, iar rezultatul a fost unul mai mult decat placut :)
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, o lingurita de zahar si o lingura de faina.
Se lasa pana se umfla.
Intr-un bol se pune faina, oul, zaharul, sare, maiaua si se adauga treptat laptele caldult, in care am dizolvat si untul.
Se framanta pana devine un aluat nelipicios.
Se lasa la caldura timp de o ora.
Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de 1 cm grosime.
Se face un amestec din untul tinut la temperatura camerei, zahar si macul si optional stafide.
Se unge foaia cu acest amestec.
Se ruleaza foia si se muta in tava tapetata cu hartie de copt.
Se mai lasa inca 20 de minute, in tava, la loc calduros.
Deasupra se unge cu galbenusul de ou amestecat cu laptele, dupa care se presara mac si zahar.
Se da la cuptorul preincalzit cca 20- 30 de minute.