Baghete cu ricotta

de MyFancyCake in Piine, 2 Iun 2011 | 4381 vizualizari

 

Pufoasa, cu gust fresh si dulceag, este absolut delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 550 gr. faina
  • 2 lingurite sare
  • 60 ml ulei masline
  • 250 gr. Ricotta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu ricotta:

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit intr-un loc cald timp de 10 minute.

Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam amestecul de drojdie. Amestecam usor cu lingura, apoi adaugam ricotta, restul de apa si uleiul de masline. Framantam bine timp de 10 minute, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios.

 Lasam painea la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora si 30 de minute.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si il impartim in 2. Fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de 1,5 cm, apoi o rulam sub forma de bagheta. Asezam baghetele in tava acoperita cu hartie de copt si presarata cu malai.

Cu un cutit bine ascutit crestam usor painicile si le pudram cu faina.

Lasam baghetele la dospit 45 minute.

Incingem cuptorul la 180 grade Celsius si introducem in cuptor un vas cu apa. Vasul cu apa are rolul de a conferii painii o coaja crocanta si in acelasi timp supla. Coacem painea timp de 30 minute, pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine Wassa