Baghete cu ricotta

de MyFancyCake in Piine, 2 Iun 2011 | 5045 vizualizari

 

Pufoasa, cu gust fresh si dulceag, este absolut delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita zahar
  • 550 gr. faina
  • 2 lingurite sare
  • 60 ml ulei masline
  • 250 gr. Ricotta
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu ricotta:

Intr-un bol mic amestecam pliculetul de drojdie cu zaharul si cu 125 ml apa. Lasam amestecul la dospit intr-un loc cald timp de 10 minute.

Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea. Facem o gropita in mijloc si turnam amestecul de drojdie. Amestecam usor cu lingura, apoi adaugam ricotta, restul de apa si uleiul de masline. Framantam bine timp de 10 minute, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios.

 Lasam painea la dospit intr-un loc cald timp de 1 ora si 30 de minute.

Rasturnam aluatul pe masa infainata si il impartim in 2. Fiecare bucata o intindem intr-o foaie groasa de 1,5 cm, apoi o rulam sub forma de bagheta. Asezam baghetele in tava acoperita cu hartie de copt si presarata cu malai.

Cu un cutit bine ascutit crestam usor painicile si le pudram cu faina.

Lasam baghetele la dospit 45 minute.

Incingem cuptorul la 180 grade Celsius si introducem in cuptor un vas cu apa. Vasul cu apa are rolul de a conferii painii o coaja crocanta si in acelasi timp supla. Coacem painea timp de 30 minute, pana cand este frumos rumenita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]