Baclava

de Ligia Bxl in Dulciuri, 16 Feb 2011 | 9464 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foi de placinta
  • 200 gr de margarina sau unt
  • 500 gr nuci
  • 2 linguri de pesmet
  • 1 plic de zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie bio
  • 400 gr de zahar
  • 2 cani de apa
  • 2 linguri de miere
  • o jumatate de lingurita de cuisoare
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se unge o tava dupa marimea foilor cu unt, apoi se pun cateva  foi pe rand unse cu unt, apoi se pune o jumatate din compozitia de nuca.

Se amesteca nucile macinate cu pesmetul, 200 de gr de zahar, zaharul vanilat, coaja de lamaie si scortisoara dupa gust, apoi se pun iar foi unse cu unt, inca un strat din compozitia cu nuci si terminam cu cateva foi unse cu unt. Se taie baclavaua si se stropeste cu unt, apoi se da la cuptor.

Dupa ce e pe jumatate gata se pune peste ea jumatate din acest sirop: zaharul ramas, miere, apa,1 lingurita rasa de scortisoara si cuisoare si se fierb,dupa ce e gata siropul cuisoarele se scot. Cand baclavaua s-a rumenit se scoate de la cuptor si se toarna restul de sirop si se da la rece. Este gata cand s-a racit si cand foile s-au inmuiat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Ligia Bxl 1

13.03.2011, 19:20

ada sa sti ca e tare bun nici eu nu m-am putut abtine si mi-am facut,multumesc

tanyapatap 1

02.10.2011, 14:58

ce bunaa a fostt ,mersii multt..

Ligia Bxl 1

04.10.2011, 13:04

cu placere tania si alta data cu mare drag

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel de pui fraged și aromat – secretul gustului perfect

ieri la 12:07

Nuci umplute cu cremă de cacao - Deliciul fraged al copilăriei

ieri la 10:53

Banana bread cu afine si nuci

de oanapl 8

pe 21.12 la 20:13

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]