Baclava

de Lily_Musat in Prajituri, 26 Iun 2009 | 9794 vizualizari

 

TIP: Nu puneti mai mult de 1 lingurita de scortisoara pentru ca are un gust amarui.

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de placinta
  • 200 g margarina
  • 400 g miez de nuca
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200 g zahar
  • 120 g miere
  • 150 ml apa
  • 1 lingurita esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Se lasa la decongelat foile de placinta.
Foile se impart in 3 parti egale.
Nucile se macina si se amesteca cu scotisoara.
Nucile se impart in 2.
Se topeste margarina.
Se ia o foaie, se pune in tava si se unge, se pune urmatoarea foaie, se unge pana terminam cu prima parte de foi.
Peste foi se pune jumatate din nucile macinate amestecate cu scortisoara.
Se aseaza peste nuci foile (ce-a de-a 2-a parte) care se ung la fel cu margarina topita
pana se termina si cu cea de-a 2-a parte. Se presara a doua jumatate de nuci macinate.
Se acopera cu ultima parte de foi, facand la fel ca si pana acum, le ungem cu margarina.
Se acopera ca sa nu se usuce si se da la frigider 20-30 de minute.
Se incinge cuptorul la 200 grade.
Se scoate tava din frigider si se trece la portionarea baclavalelor inainte de a le baga la cuptor.
Se taie dreptunghiuri. Se da la cuptor aproximativ 25 de minute pana se rumeneste pe deasupra.
Intre timp se face siropul. Se ametesteca apa cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
Dupa ce a dat in fiert siropul se adauga mierea, lasand compozitia sa dea din nou in fiert.
Dupa ce a inceput din nou sa fiarba se adauga vanilia.
Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.
Sunt bune reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mar si nuca (reteta de post)