Arpacas(grau fiert)

de Rocsi in Mancaruri de post, 13 Mar 2010 | 52597 vizualizari

 

Poate ca o sa va para ciudat ca scriu reteta asta dar poate este o fata mai tanara care nu stie sa faca si imprejurarile o forteaza sa faca si asta.

 

INGREDIENTE

  • 800 gr grau
  • 1,600 l apa
  • coaja rasa de la o lamaie mare
  • 1 esenta rom
  • un castron nuca macinata
  • 200 gr zahar (sau daca vreti mai dulce puneti mai mult)
  • nuca de cocos
  • bombonele colorate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Arpacas(grau fiert):

Graul se spala in 4-5 ape.

intr-o oala de tuci se pune apa peste care se pune graul si un stop de sare.

aceasta se da la cuptor si se invarte din cand in cand cu o lingura de lemn(se poate face si pe aragaz)

se fierbe insa nu prea tare ca atunci cand se raceste se mai ingroasa,bobul de grau trebuie sa se simta intreg dar sa fie fiert.

cu 10 min inainte de a inchide cuptorul se pune zaharul si se invarte bine,iar peste 10 min aragazul se inchide.

se scoate oala din cuptor,se pune coaja de lamaie si esenta de rom.

o mai lasati 10-15 min la racorit si puneti si nuca macinata.

cand serviti puneti in farfurie peste care presarati nuca de cocos si bombonele colorate.

TIPS-URI

1

daca o faceti pentru pomana sau altceva puteti sa o pudrati cu cacao,ornati cu patratele de ciocolata sau ce mai doriti.

2

noi am facut pentru a papa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Arpacas(grau fiert)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Miha 1

15.03.2010, 10:26

Nadina, tu n-ai nici o mancare pe care nu poti sa o inghiti, indiferent de cine a facut-o?

anomisana 1

22.03.2011, 16:43

Rocsi, bine ai facut ca ai postat reteta. Am sa ma inspir de la tine si de la Nadina si sper sa-mi iasa, ca nu am incotro. Pana la 40 de zile ma mai ajuta matusile, dar dupa aceea trebuie sa ma descurc singura. Ce pacat ca nu am profitat si nu am invatat reteta mamei... O facea atat de buna... Nici eu nu mancam de la pomana, dar facuta de mama, era altceva.

Rocsi 1

22.03.2011, 20:01

anomisana bafta si sper sa iti iese...de obicei se zive ca graul e pretentios ,nu stiu de ce..eu mereu fac cu mama si imi iese..astept sa imi zici ce ti-a iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Adelaide, cu crema de portocale

ieri la 10:45

Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 09:19

Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 13.01 la 20:13

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

pe 13.01 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post (cu nuca si karob)