Dupa o zi maraton, am fost la solar, program de voie de la 5,50 la 11,30, apoi o pauza mica, ca a dat o ploaie, putina dar buna, ne bucuram si cu putin, macar a fost linistita, apoi vreo 3 ore la adunat de cirese amare pt. ciresata (abia am reusit sa adun 2,5 kg, sunt mici si amare ).Intr-un final a trebuit sa incropesc si ceva de mancare, ciorba aveam de ieri, in plan aveam niste aripioare tavalite-n fulgi de porumb. Asa ca m-am pus pe treaba, n-am avut nici o intentie sa postez reteta, de aceea n-am fotografii din timpul pregatirii, doar ca mi-au iesit supercalifragilistc de bune, le-am fotografiat doar la final, asa ca am zis sa scriu aici sa stiu ce am facut si cu ce am facut de au iesit asa gustoase, imi pare rau ca n-am plusat cu boia iute. O sa incerc maine cand mai fac o portie, nu le-am prajit pe toate azi.
PS. Pentru viitorii carcotasi, cei care analizeaza fotografiile, nu am pamant sub unghii este negreala de la cirese...)))))))))))))))))))))))))))
Pentru aceste Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante ai nevoie de urmatoarele ingrediente: aripioare, vegeta, oua, faina, fulgi de porumb si condimente.
Iata cum se prepara Aripioare tavalite in fulgi de porumb - Reteta delicioasa pentru aripioare crocante
Aripioarele le-am scos dimineata sa se dezghete. Le-am taiat pe din doua si le-am spalat.
Le-am pus cu apa intr-o oala, am adaugat sare si o lingura de vegeta facuta-n casa si le-am lasat sa fiarba. Apoi le-am scos pe un servet .
Cat timp au fiert aripioarele, m-am ocupat de crusta. Am sfaramat fulgii de porumb, am adaugat in ei piperul cu usturoi, piperul cu lamaie, boia dulce, boia iute ( fiecare pune dupa gust ).
Intr-un castron am batut 3 oua ( au fost mici) am presarat sare si piper. Am trecut aripioarele prin faina, prin ou, iar prin faina si ou si la final prin fulgii de porumb condimentati. N-am facut decat 12 buc, restul le fac maine, nu mi-au ajuns fulgii de porumb ( am avut doar 150 g), dar oricum nu mancam atatea aripioare, ele sunt mai gustoase asa fierbinti.
Am pus pe foc o tigaie wok, am incins bine uleiul si am prajit aripioarele, le-am scos pe un servet sa se mai traga surplusul de ulei. Un deliciu, maine plusez cu boaia iute. Daca aveti si voi pofta paote incercat. Sa aveti pofta !
Incearca si reteta de Piept de pui crocant sau varianta delicioasa de Aripioare picnic.
Iti recomandam si reteta de Crispy strips, absolut delicioase si pe placul copiilor.