Chiar am folosit aripioare, desi in poze se vad mai mult pulpele. Dar puteti folosi orice carne de pui, de la pulpe pana la pui intreg, pe care-l portionati.
Toata lumea este incantata de niste aripioare crocante, servite ca o simpla gustare sau la o masa intre prieteni.Picante, dulci, sarate, crocante, lipicioase, gratinate sau prajite, aripile de pui pot fi preparate in numeroase feluri,dar mie...tot mai mult imi plac pulpele
.Si asa cu lamaie si sos de usturoi au iesit grozave....Serviti !
Inlaturam pielita de pe pulpele de pui , apoi le facem cu un amestec format din condimente pentru pui,piper proaspat macinat, chilli si sosul de soia.La fel frecam si aripioarele.
Lamaile le taiem felii sibtiri, ceapa o taiem cam de 1,5 cm oblic si 4-5 catei de usturoi ii curatatm si ii taiem rondele.
Intr-o tava unsa cu putina untura presaram feliile de lămîie , ceapa si usturoiul taiate.
Asezam deasupra pulpele si aripioarele condimentate.
Curatam ciupercile si piciorusele lor, cascavalul il taiem feliute subtiri, patrunjelul verde il tocam.
Preparam sosul de usturoi din restul de usturoi presat, doua linguri de ulei de masline, o lingura de patrunjel verde tocatsi 100 ml vin. Le amestecam pe toate sa se omogenizeze.
Ciupercile le asezam peste aripioarele si pulpele de pui si cu ajutorul unei lingurile punem in palaria ciupercutelor putin din sosul de usturoi.
Restul sosului il punem in tava in care am adaugat si cele 200 ml de vin alb.
In fiecare palarioara de ciuperca , mai adaugam cate o feliuta de cascaval afumat si cate o feliuta de ardei rosu.
Feliile de lamaie ramase pe punem deasupra peste carne.
Dam tava cu carne la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru aproximativ o ora , sa se coaca bine pulpele si aripioarele.
Cand sunt bine rumenite le servim alaturi de ciuperci si o salata de varza , amestecata cu putina varza rosie si 2-3 rosii cherry.
Pofta mare sa aveti !