Aripioare lipicioase cu cartofi

de -Licurici- in , 15 Iul 2018 | 3071 vizualizari

 

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
O cina rapida si delicioasa. Aripioarele, pe langa faptul ca sunt super lipicioase, sunt si picante. :D
Pentru gustul perfect, m-au ajutat noile condimente de la Delikat, 100% naturale. Pentru aripioare am folosit chilli, iar pentru cartofi, mixul de condimente special. ;)

 

INGREDIENTE

  • 10 buc aripi de pui
  • 100 ml miere
  • 50 ml sos Teriyaki
  • 1/2 lingurita Delikat 100% natural – Chilli
  • sare
  • 4 cartofi
  • 2 lingurite Delikat 100% natural - Condimente pentru Cartofi
  • 2 linguri ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare lipicioase cu cartofi:

Intr-un castron, se amesteca mierea cu sosul teriyaki, sare si chilli.

Aripile de pui se spala, se curata, se sterg cu prosoape de hartie sau se lasa la scurs, apoi se pun peste compozitia cu miere.

Se amesteca bine si se lasa la frigider, acoperite, pentru cel putin 1 ora sau peste noapte.

Aripile se pun intr-un vas termorezistent, cu tot cu sos, apoi se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C.

Se lasa 20 min pe o parte si inca 20 min, pe cealalta parte.

Cartofii se spala, se curata si se taie pe lung, dar nu foarte subtire, apoi se amesteca cu uleiul de masline, condimentul pentru cartofi si sare.

Cartofii se pun intr-o tava cu hartie de copt si se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 40 min sau pana cand sunt rumeniti frumos.

Se servesc impreuna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare lipicioase cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor