Aripioare de pui marinate si impanate

de nadea68 in Pui, 25 Iun 2013 | 3677 vizualizari

 

In reteta originala pe care am gasit-o intr-o revista culinara se folosesc parti de pui intreg,eu am pereferit aripioare de pui :)

 

INGREDIENTE

  • -800 g aripioare de pui
  • -2 lamai
  • -6 linguri faina
  • -6 linguri pesmet
  • -un ou
  • -ulei pentru prajit
  • -sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare de pui marinate si impanate:

La inceput marinam carnea. Lamaile se spala, se taie in doua si se stoarce sucul. Carnea spalata si uscata se pune intr-un bol si deasupra se varsa sucul de lamaie. Se lasa la marinat in frigider vreo 20 minute.

Pregatim impanatura. Intr-un castronel punem oul si-l batem cu o furculita. In alte doua farfurii punem faina si pesmetul. Scoatem carnea ,lasam sa se scurga un pic si incepem sa impanam.

Bucatile de carne le dam mai intai in faina pe ambele parti, dupa aceea in ou si la sfarsit prin pesmet. Intr-o craticioara inalta incalzim uleiul (cam 3 pahare) .Punem cateva bucati de carne si dam focul la mai mic. Carnea trebuie sa fie scufundata totalmente in ulei. Aripioarele se frig cam 15 minute. Daca bucatile de carne sunt mai mari se lasa mai mult . Eu ca sa fiu sigura le-am probat :).

Dupa ce se frig se scot pe hartie de bucatarie sa asoarba uleiul. Se sareaza. Se servesc foarte calde.

TIPS-URI

1

- carnea se poate marina si cu sucul de portocale si otet balsamic

2

-o idee rafinata e sa se adauge la ou,coaja de lamaie rasa si patrunjel taiat fin :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare de pui marinate si impanate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante in crusta crocanta