Aripioare crocante la cuptor

de laura_n in Pui, 5 Feb 2015 | 11686 vizualizari

 

Sunt atat de multe mancaruri apetisante, gustoase, genul pe care il doreste toata lumea, dar care sunt intotdeauna blamate pentru "nocivitatea" lor, in special tipul de mancare fast -food.
Fie ca vorbim despre combinatia "nefericita" de carbohidrati, fie ca vorbim de procedeul de preparare termica, aceste mancaruri au "o hiba". Este drept, mancarea tip fast-food arata bine, este gustoasa, dar eu refuz sa o consum in cadrul magazinelor.
Nu stiu ce carne contin, nu stiu de cand e procesata, dar stiu cu siguranta cauleiul incareeste prajita are multe zile de folosinta. Alegerea imi apartine, desigur, si drept urmare, am reusit sa reproduc acasa,in bucataria mea, cateva dintre aceste gustari.
Astazi, va fac pofta cu niste aripioare crispy, fara prajeala, fara mizerie pe aragaz, si extra gustoase.
Sunt crocante, rumene, si in acelasi timp, suculente! Ce mai... sunt grozave!

 

INGREDIENTE

  • 8 -10 aripioare de pui
  • 1 ou batut cu 2 linguri de lapte
  • 300 gr fulgi de porumb
  • 1 cana faina
  • condimente: sare,boia, oregano
  • cateva linguri ulei de masline
  • 4-5 cartofi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aripioare crocante la cuptor:

Spalam foarte bine aripioarele, le curatam de eventuale resturi de fulgi. Le puteti taia in doua sau le puteti lasa intregi. Le punem in aparatul de gatit la aburi, presaram sare si le gatim 10 minute, nu mai mult. Daca nu aveti steamer, puneti la fiert o oala cu apa, umpluta pe jumatate, adaugati o strecuratoare mare sau o sita, puneti aripioarele acolo si acoperiti cu un capac. Lasati 10-15 minute.

Intre timp, batem un ou intr-un castronel, punem o cana de faina in alt castronel, iar fulgii de porumb ii faramitam cu mana sau cu un sucitor.

In castronelul cu faina, punem un praf de sare, boia si oregano si amestecam.

Pregatim o tava cu hartie de copt si pornim cuptorul.

Scoatem aripioarele, ele vor fi lipicioase. Le tavalim prin faina condimentata, apoi prin ou batut si apoi prin fulgii de porumb. Presam un pic pe fiecare parte. Apoi le transferam in tava de copt. Le punem la copt, la foc iute, cam 10 minute.

 Ies rumene, crocante, iar cand muscati din ele, sunt suculente. Cu siguranta le veti face des. Nu au nevoie sa stea mult in cuptor, fiindca ele sunt patrunse si gatite de la aburi.

Cartofii ii curatam si ii spalam, ii taiem fasii groase. Ii punem 10 minute maxim, la aburi, apoi ii transferam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt. Presaram un pic de sare, ulei de masline, apoi rozmarin, oregano,boia si fulgi de porumb. Ii punem in cuptor, la foc iute, tot maxim 10 minute. Sunt deliciosi.

Pregatim un sos de usturoi cu iaurt si condimente.

Garantez ca va veti rasfata cu asa meniu, desi combinatia nu este tocmai una de adoptat in fiecare  zi.

TIPS-URI

1

puteti taia aripioarele in doua, eu le-am lasat intregi.

2

puteti pregati aripioarele si cartofii in acelasi timp, astfel economisiti un pic de gaz la cuptor si sunt gata toate odata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aripioare crocante la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripioare si cartofi noi la cuptor cu sos de marar