Ardei umpluti

de DIANA B in Mancaruri cu carne, 29 Iul 2011 | 6020 vizualizari

 

Au aparut si ardeii grasi adevarati , caldura excesiva a mai alternat cu cate-o ploicica , asa ca mai pot si eu gati mai adevarat , deci , m-am gandit sa pun de niste ardei umpluti ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc +vita
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 kg ardei gras (11-12 bc )
  • 100 g orez cu bob mare
  • 1 leg patrunjel
  • 1 leg marar
  • 2 galbenusuri de ou
  • 100 ml suc de rosii
  • concentrat de legume (optional)
  • 2 lg de gris
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lgt de cimbru
  • cateva frunzulite de busuioc
  • piper macinat
  • 2 rosii bine coapte
  • 3 lg ulei
 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti:

Eu nu calesc nimic , NICIODATA !

Tocam carnea , o condimentam cu sare piper si cu celelalte plante aromate , spalate si tocate marunt , si-o lasam sa se odihneasca  . Ceapa o curatam si o tocam marunt , morcovul spalat il dam pe razatoarea mica , spalam orezul si-l lasam la scurs . Ne ocupam si de ardei , pe care-i spalam , le indepartam cotoarele , semintele si nervurile interne si-i lasam la scurs si pe ei .

Intr-un bol amestecam carnea aromata cu ceapa , morcovul , orezul , galbenusurile de ou , grisul si sucul de rosii , pana la omogenizarea completa . Cu aceasta compozitie umplem ardeii , iar din rosii taiem felii si punem capacele ardeilor . Cu putin ulei ungem cratita in care vor fi asezati ardeii , copletam cu apa calda si adaugam suc de rosii , daca dorim culoare-n vasul de fierbere . Dam la foc mic vasul cu ardei si lasam sa fiarba bine de tot (eu ii las cateva ore , pe ochiul cel mai mic , cu flacara cea mai mica ... am rabdare fetelor )

Daca dorim , putem sa le facem si-un sosulet din cateva linguri de zeama de la ardei si cu o lingura de faina , dar asta implica scoaterea ardeilor din cratita , executarea sosului si repunerea ardeilor in sos , in care vor mai fierbe cateva minute , ptr a patrunde acel sos in ardei .

ALTERNATIVA : Se pot servi ca atare , doar cu smantana si paine rumena si proaspata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale la cuptor