Ardei copti pentru iarna (reteta Motan). M-am gandit ca este util sa pun si modul meu de a conserva ardeiul copt si a avea iarna o salata buna, buna!
Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se coc uniform pe toate partile.
Eu am folosit si o tigaie teflonata la care mi s-a rupt manerul. Este foarte buna pentru copt in ea.
Cand sunt copti se pun intr-o oala, se presara sare pe ei si se pune capacul.
Asa se procedeaza cu toti ardeii punandu-i unul peste altul cu sare si cu capacul pus.
Se lasa asa cam o ora pana se racesc sa nu friga la mana.
Se curata ardeii de pielita, de cotoare, samburi si nervuri si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Cand sunt scursi si raciti complet se pun in cutii alimentare.
Eu am cutii cam cat o salata mare (750 ml).
Au iesit doua cutii si o salata mica de gustat!
Se pune capacul la cutii si se pun in congeletor.
Iarna se dezghiata, se taie bucati mai mici, se pune sare, ulei, otet, zahar si gata salata!
1
Ardeii sa fie potriviti ca marime sa se coaca uniform.
2
Ardeii sa fie de mai multe culori sa iasa salata mai apetisanta.