Sunt foarte gustoase şi săţioase!
Spălăm cartofii şi îi punem la fiert în apă cu sare.
Răzuim brânza pe răzătoarea cea mare.
Când au fiert cartofii îi scurgem de apă şi îi lasăm la răcit.
Răzuim cartofii de asemenea pe răzătoarea cea mare, apoi adaugăm brânza, 3 ouă, pătrunjelul tocat mărunt, sarea şi piperul după gust.
Amestecăm până obţinem un aluat omogen.
Separat punem pe o farfurie făina iar pe altă farfurie pesmetul.
Într-un bol batem restul de 3 ouă.
Modelăm cu mâna biluţe din compoziţia de mai sus, pe care apoi le trecem prin făină, ou bătut şi în final prin pesmet.
Încingem uleiul şi prăjm crochetele.
Scoatem crochetele pe un şervet absorbant, pentru a absorbi surplusul de ulei.
Poftă bună!
1
Atenţie la sare, deoarece brânza telemea este sărată! Trebuie să avem grijă să nu punem prea multă sare în compoziţie.