Aperitive, aperitive

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2011 | 8643 vizualizari

 

Aperitivul este o mica gustare care precede masa si care are scopul de a stimula pofta de mancare. El deschide apetitul pentru festinul gastronomic ce va urma.

 

INGREDIENTE

  • 12 rosii mari
  • 150 g salata vinete
  • 4 buc cabanos
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 50 g seminte susan
  • 1 ou
  • 12 bete frigarui
  • 24 chiftelute
  • 150 g cas de oaie
  • 150 g masline negre fara samburi
  • 12 biscuiti sarati cu paprika
  • 100 g crema branza cu marar
  • 100 g crema Focsani
  • 2 linguri smantana
  • 4 -5 fire marar verde
  • sare
  • piper
  • 4 oua
  • 2 linguri maioneza
  • 3 linguri iaurt
  • 2 catei usturoi
  • 4-5 fire patrunjel verde
  • 24 rosii cherry
  • 12 frunze mici salata verde
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitive, aperitive:

Punem ouale la fiert in apa cu o lingurita de sare si doua de otet.Le lasam sa fiarba din momentul in care clocoteste apa inca 5 minute, apoi rasturnam apa clocotita, punem alta rece si tinem ouale in ea doar 2 minute, apoi aruncam apa. Daca stau mai mult in apa rece, vom curata ouale mult mai greu de coaja.

Preparam salata de vinete.

Preparam chiftelutele din 500 g carne amestec , dupa reteta cunoscuta.Coacem chiftelutele pe o hartie de copt in cuptor si le lasam sa se raceasca in tava.

Fiecare fir de cabanos il taiem in 3 si la capete il crestam in sase.

Aluatul foietaj dupa ce s-a decongelat il taiem fasii cam de 1 cm grosime.

Fasiile de aluat le rulam peste bucatile de cabanos. Cand sunt gata le asezam pe o tava cu hartie de copt , ungem aluatul cu oul batut bine si presaram semintele de susam deasupra. Dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pina se coc rulourile cu cabanos.

Rosiile le taiem in 5 felii dar nu pina jos iar intre felii asezam salata de vinete, cu ajutorul unei lingurite , pentru a obtine rosii umplute cu vinete.

Luam betele de frigarui si montam frigaruile mixte astfel: o maslina,o chifteluta, un cub de cas, o rosie cherry, o chifteluta, un cub cas si la sfarsit o maslina.Procedam la fel pina facem cele 12 frigarui.

Branzeturile le amestecam bine cu smantana, mararul verde pina se omogenizeaza. Asezonam daca este cazul iar crema obtinuta o punem cu un posh pe biscuitii picanti si astfel avem biscuiti picanti cu mot de branza.

Curatam ouale de coaja si le dam pe razatoarea cu gauri mari.Maioneza, iaurtul, usturoiul presat le omogenizam si asezonam daca este cazul. Patrunjelul verde tocat il amestecam in salata de oua cu care vom umple foile de salata verde.

Aceasta este o varianta simpla de aperitive. Sunt sigura ca si voi aveti nenumarate idei pentru a face si aranja aperitivele.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Doua saptamani nu ne mai "vedem".Merg la Olanesti.

2

Va tzuc cu drag !

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitive, aperitive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mirela0911 1

30.10.2011, 13:38

Vreau si eu niste betigase din alea ca-s tare bune

mamaieelena 1

03.11.2011, 07:24

marcela1979 1

10.11.2011, 11:13

vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Saratele