Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2018 | 2766 vizualizari

 

Am profitat ca s-a mai racorit afara si am dat drumul la cuptor, insa de data asta nu pentru ceva dulce, ci pentru o tarta sarata, ideala pentru picnicul bucatarasilor. A fost pe placul tuturor, chiar si a celor care nu prea adora spanacul ;).

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie proaspata
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 300 g spanac proaspat
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 morcov
  • 300 g branza framantata de vaci
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana grasa
  • 1 cutie mica boabe de porumb dulce
  • sare, piper
  • marar
  • 50 g cascaval ras
  • In plus avem nevoie de:
  • 1 ou pentru uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi:

Pentru aluat dizolvam drojdia impreuna cu zaharul in jumatate din cantitatea de lapte caldut si lasam 2-3 minute .
Intr-un bol cernem faina si facem o gropita in mijloc in care vom pune drojdia activata. Pe margini presaram sarea apoi adaugam restul de lapte si incepem sa framantam. Adaugam treptat uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de mana. Acoperim bolul si il lasam la loc caldut pana isi dubleaza volumul (~1 ora)

Intre timp pregatim umplutura. Spanacul spalat bine il punem la fiert in apa clocotita cu sare, pentru 3-4 minute apoi il scoatem si il scurgem bine. Taiem spanacul marunt.
Intr-o cratita calim ceapa si usturoiul in ulei de masline si putina apa pana se inmoaie apoi adaugam morcovul ras si mai lasam 1-2 minute. Adaugam spanacul si amestecam bine.
Stingem focul si lasam sa se raceasca putin.

Separat batem bine ouale in care adaugam smantana si 200 g din branza framantata.
Adaugam amestecul peste spanac si omogenizam.
La sfarsit adaugam boabele de porumb scurse bine si mararul tocat. Potrivim de sare si piper.

Aluatul dospit il rasturnam pe masa de lucru, usor infainata.
Rupem o bucatica din aluat si o punem deoparte.
Intindem aluatul in foaie rotunda, nu foarte subtire iar apoi il transferam in tava unsa cu unt.
Ridicam aluatul si pe marginile tavii si taiem eventualul surplus.
Punem umplutura peste aluat si nivelam. Adaugam apoi restul de branza si cascavalul ras.
Din aluatul pus deoparte intindem o foaie din care taiem fasii pe care le asezam deasupra placintei.
Batem bine un ou cu care vom unge placinta.
Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumeneste frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si lasam putin sa se raceasca apoi portionam. Este la fel de buna atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu spanac si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

18.06.2018, 06:50

Buna!

La Ancuta 1

18.06.2018, 10:35

Multumesc mult. Ma bucur ca va place!
P.S. Cine doreste trebuie sa vina in vizita

Rocsi 1

18.06.2018, 20:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cartofi copti umpluti cu branza