Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan

de laura_n in Aperitive / Garnituri, 14 Noi 2017 | 6137 vizualizari

 

Saraturile sunt preferatele mele si nu refuz niciodata o tarta sarata sau picanta.
Chiar si in afara concursului, nu am rezistat provocarii culinare de luna aceasta si m-am prezentat si eu cu o tarta.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr făină albă
  • 120 gr unt
  • 3-4 lg apa rece
  • 1 ou
  • 60 gr telemea sărată, uscată
  • câteva roșii cherry
  • câteva măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 cub mic parmezan
  • câteva fire de rozmarin
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan:

Se cerne făina, se adaugă untul tăiat cubulețe și oul rece. Se adaugă telemeaua rasă fin și se frământă un aluat omogen. Se adaugă cateva linguri de apă rece. Nu frământați prea mult, își va pierde din frăgezime, trebuie doar să se incorporeze frumos ingredientele. Aluatul se ambalează într-o folie de plastic și se pune la rece, în frigider, pentru câteva ore. Eu l-am lăsat peste noapte la frigider, așa ca rezistă foarte bine dacă nu vreți să îl coaceți în aceeași zi.
Se pregătește o tavă ( 20 x 16 cm). Se scoate aluatul de la rece, se întinde în strat egal, gros de 2 cm sau în funcție de gustul fiecăruia. Se așază aluatul în tavă de copt, se aranjeaza frumos marginile și se înțeapă din loc în loc, cu ajutorul unei furculițe.
Separat, se curăță și se spală ceapa și roșiile cherry. Eu am avut niște ceapă și roșii de grădină, tare gustoase, în special roșiile. Ceapa se felieaza subțire, roșiile se taie în jumătăți, la fel și măslinele.
Se așază frumos peste aluatul rece, se rade incă puțina telemea si se garnisește cu câteva fire de rozmarin pentru un plus de aromă și se pune la copt, în cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit, 180 grade C, pentru aproximativ 20-25 minute, în funcție de cât de rumenită o preferați.
Se scoate din cuptor, se lasă puțin la temperat și se presară mult parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv tarta cu rosii, masline si parmezan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu spanac, gorgonzola si peste