Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen

de Adi in Aperitive / Garnituri, 28 Dec 2018 | 7044 vizualizari

 

Azi am pregatit, impreuna cu Meri si Dan, niste saratele tare gustoase.
Am lucrat la doua forme de copt saratele, Meri la cel de pe flacara aragazului, eu la cel electric, iar Dan degusta din fiecare sa vada care sunt mai bune.
Cele din forma de pe flacara au iesit mai subtiri si mai crocante, ca adevaratele saratele, iar cele din aparatul electric, mai groase putin, dar tot bune.
 

 

INGREDIENTE

  • 1 ou mare
  • 250 gr branza sarata, veche
  • 125 gr unt cu 82% grasime
  • 50 gr untura
  • 125 gr iaurt
  • semințe de chimen
  • 675 gr făină
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen:

Se amesteca untul moale cu branza sarata, untura, oul si iaurtul.

Se mixeaza cu un mixer pentru a se omogeniza.

Apoi se adauga chimenul si faina, treptat si rezulta un aluat nu foarte ferm, dar nelipicios.

Se da aluatul la rece pentru 30 de minute, acoperit cu folie.

Apoi se imparte in 18-20 de sfere care se aplatizeaza pe rand si se introduc in formele ușor unse si incinse, in prealabil.

Se coc saratelele pana devin rumene.

Forma de saratele care se foloseste pe flacara, se va intoarce de pe o parte pe cealalta, pentru a se rumeni saratelele uniform. 

Se servesc fie calde, fie reci, cu un pahar de lapte, iaurt, sau o cana de ceai.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv saratele cu branza sarata si seminte de chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Adi 1

05.01.2019, 18:00

Va multumesc frumos!

dantes 1

06.09.2019, 08:41

Foarte bune!

lucy2002 1

26.10.2019, 08:19

Foarte bune!!! Si noua ne plac foarte mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte cu sparanghel