Aperitiv Quiche Lorraine

de Anett in Aperitive / Garnituri, 15 Oct 2017 | 3386 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 gr faina
  • 100 gr unt
  • 3 ou
  • 1 lingurita oregano
  • 2 praz
  • 350 gr sunca afumata
  • 250 smantana de gatit
  • sare, piper dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv Quiche Lorraine:

In primul rand, pregatim aluatul, amestecam faina, untul si un ou intr-un bol, adaugam sare, piper si oregano dupa gust. Nu trebuie framantat prea mult, formam o biluta si punem in frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.

Curatam si taiem rondele prazul, sunca in cubulete.

Fara a se adauga ulei, prajim sunca, apoi adaugam prazul. Daca sunca este sarata, trebuie sa avem grija sa nu mai adaugam sare in plus. Prajim pentru cateva minute, apoi scoatem de pe foc.

Intre timp, luam aluatul si punem intr-o forma de tarta. Introducem in cuptorul bine incins pentru 20 de minute. Inainte de a pune in cuptor, facem cateva gauri cu o furculita in aluat.

Scoatem aluatul din cuptor si turnam prazul cu sunca in forma. Amestecam smantana de gatit cu 2 ouo, batem bine si turnam peste umplutura.

Introducem in cuptor pana se rumeneste, circa 15-20 minute.

TIPS-URI

1

ca aluatul sa fie fraged untul trebuie sa fie rece

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Banana La cuptor