Aperitiv margarete cu branza

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2017 | 3181 vizualizari

 



Am gasit reteta la Lalena si mi-a placut ideea, asa ca am incercat si eu :) Merita! Evident ca mie nu mi-au iesit prea bine margaretele, dar nu ma dau batuta, voi mai incerca :P

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte cald
  • 50 g drojdie proaspata sau 20 g drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 4 oua
  • 700 g faina
  • 350-400 g branza telemea
  • susan
  • mac
Portii: 32
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv margarete cu branza:

Punem laptele cald intr-un castron, adaugam drojdia si amestecam bine. Apoi, adaugam sarea, zaharul, 2 oua si untul moale. Punem faina si incepem sa framantam aluatul, pana obtinem un aluat moale, dar nelipicios. Il lasam in castron, acoperit cu un prosop, la dospit 30 de minute. Cat creste aluatul, pregatim umplutura de branza - avem mult de muncit aici :P, doar sfaramam branza telemea in bucatele mici sau o dam prin razatoare mai mare. Scoatem aluatul din castron pe masa presarata cu faina si il taiem in 2, apoi fiecare bucata in 4 bucati egale. Eu am lucrat intai cu o bucata de aluat, iar pe cealalta am mai lasat-o sa stea acoperita. Fiecare din cele 8 bucati mari, o taiem in 3-4 bucatele mai mici, formam bilute din ele si le lasam 10 minute sa se odihneasca pe masa. Dupa ce trec cele 10 minute, luam cate o biluta de aluat si o aplatizam bine cu mainile, insistand mai mult pe margini. Punem 1 lingura de branza in mijloc. Lipim bine marginile si aducem colturile spre mijloc. Incercam sa facem margini mai subtiri, nu foarte groase. Dupa ce aducem colturile spre mijloc, incercam  sa dam o forma rotunda placintei. Acum intoarcem placinta cu marginile in jos si vom avea iar o bila, umpluta cu branza. Iar o aplatizam bine cu mainile, incercand sa o facem cat mai rotunda. Taiem placinta in 4 bucati egale, fara a taia pana in mijloc. Apoi taiem fiecare din cele 4 felii in altele 2 egale, rezultand petalele unei margarete. Asezam atent placinta in tava tapetata cu hartie de copt, folosind o spatula. Mie mi-au iesit 32 de margarete pe care le-am copt in 4 transe. Lasam sa mai creasca 10 minute in tava, inainte sa le punem la cuptor. Le ungem cu ou batut. Presaram in mijloc susan si mac sau chia :P. Le coacem la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, timp de 25 de minute sau pana se rumenesc frumos. Lasam sa se raceasca macar 15-20 de minute inainte de servire. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv margarete cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pateu de macrou afumat