Pastizzi sunt fabricati de peste 500 ani in Malta si apar in cartile de epoca ai Cavalerii Ordinului.
Aceste aperitive crocante se mananca fara foame si sunt disponibile aproape peste tot în Malta pe standuri mici sau în cafenele.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/07/aperitiv-maltez-pastizz-ricotta.html
Incalziti cuptorul la 180° C. Puneti ricotta intr-un castron..
Adaugati sare si frecati (se pune numai sare in reteta de origine, eu am adaugat un pic de piper si de oregano uscat).
Taiati aluatul in patrate de 8-10 cm.
Puneti o lingurita de umplutura in centrul lor.
Inchideti patratele, apropiati, lipiti extremitatile patratului 2 cate 2 si intoarceti-le un pic.
Dati la cuptor timp de 30 de minute.
Nu trebuie sa fie prea rumenite, trebuie sa ramane albe.
Caldute sunt un regal.
Bun Pastizz!