Aperitiv langosi cu branza sarata

de Merisor in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2019 | 7794 vizualizari

 

Sunt minunați, mai ales calzi, acești langoși cu brânză sărată și merg serviți lângă o cană cu iaurt!
Cel puțin noi așa îi servim și ne plac maxim.
Sunt buni și cei cu brânză dulce și aromă de vanilie, serviți la desert.
Sunt simplu de tot de preparat, doar necesită puțin timp pentru dospire.
Eu de data aceasta am folosit în loc de drojdie, garant pentru aluaturi dospite și în nici 15 minute, aluatul își dublase volumul.
Este un amestec de drojdie cu praf de copt care ajută aluaturile să se dezvolte mai repede decât drojdia simplă.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g făină
  • 38 g garant pentru aluaturi dospite
  • 1 lingură zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 250 ml lapte cald
  • Pentru umplut:
  • 250 g brânză telemea sărată
  • 250 g brânză de vaci, proaspătă
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv langosi cu branza sarata:

Cernem făina într-un vas și punem la mijlocul ei garantul pentru aluaturi dospite și zahărul.

Încălzim laptele și diluăm sarea în el.

Îl turnăm, treptat, peste amestecul de garant cu zahăr și le amestecăm intens, împreună cu făina din vas.

Aluatul nu necesită ouă, că e bun și fără, nu necesită grăsime, că langoșii se prăjesc în ulei.

Deci este un aluat simplu, cu ingrediente puține și cu reușită sigură.

Frământăm, așadar, un aluat ferm, nelipicios, pe care îl lăsăm la odihnit 15 minute, timp în care își va dubla volumul.

Cât aluatul stă la dospit, amestecăm brânzeturile cu untul și omogenizăm amestecul.

Împărțim aluatul în 10-12 părți pe care le modelăm în formă de sfere.

Întindem fiecare sferă de aluat într-o foaie de formă circulară.

Punem câte o lingură, mai cu vârf, de brânză la mijloc și îndoim aluatul peste umplutură, presând bine marginile.

Se pot lipi marginile aluatului umezindu-le cu apă. Eu  le-am răsucit ușor și le-am presat.

Lăsăm langoșii astfel formați 5-6 minute, să se mai dezvolte aluatul, apoi îi prăjim în ulei încins, la foc mediu spre mare.

Îi rumenim bine pe ambele părți să fim siguri că aluatul nu rămâne fraged în interior.

Îi scoatem, apoi, pe prosoape de hârtie absorbante și îi lăsăm să se tempereze, apoi îi servim cu poftă, alături de cei dragi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv langosi cu branza sarata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Mamaliguta cu branza