Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 24 Oct 2017 | 5725 vizualizari

 

Iata cateva beneficii ale consumului de soia (conform site-ului www.csid.ro):

Consumul de soia este recomandat în caz de astenie, surmenaj, convalescenţă, hepatită, diabet, gută, reumatism, dislipidemii, ateroscleroză, hipertesiune arterială, cardiopatie ischemică, obezitate.

În plus, datorită conţinutului său bogat în proteine integrale este un aliment de bază pentru dieta vegetarienilor, care poate suplini absenţa proteinelor animale.

Fitosterolii, lecitina, acizii graşi Omega-3 şi alte substanţe din compoziţia seminţelor de soia împiedică dezvoltarea celulelor canceroase, în special în cazul cancerului mamar.

Soia are efecte benefice şi în ceea ce priveşte funcţionarea tractului digestiv, uşurând procesele digestive şi de asimilare. Consumarea produselor pe bază de soia duce şi la un mai bun reglaj în ceea ce priveşte ciclurile menstruale.

Izoflavonele, adică acei compuşi asemănători hormonilor feminini, contribuie la echilibrarea organismului femeilor aflate la menopauză, precum şi la combaterea efectelor menopauzei – osteoporoză, bufeuri, stări psihice contradictorii, circulaţie proastă.

 

INGREDIENTE

  • 100 g soia cuburi
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 100 g șuncă de curcan
  • 70 g mozzarella
  • 1 legatură pătrunjel tocat mărunt
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 125 g iaurt
  • ulei
  • 2 linguri pesmet
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella:

Fierbi cuburile de soia în apă cu sare, timp de 10 minute, apoi le scurgi bine într-o sită. 

Intre timp, tai cubulețe șunca și ardeiul roșu spălat, toci mărunt pătrunjelul și dai pe răzătoare mozzarella, apoi le pui într-un castron, adaugi și soia și le amesteci. Ungi cu ulei un vas termorezistent și îl tapetezi cu pesmet, apoi torni amestecul cu soia. Mixezi într-un bol ouăle cu iaurtul și adaugi sare si piper după gust. Torni ouăle peste amestecul din tavă și introduci tava în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C și coci timp de 30-35 de minute sau până frittata e bine legată și frumos rumenită.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv frittata cu soia, ardei si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]