Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 27 Iun 2018 | 2150 vizualizari

 

O reteta deosebita astazi cu trufă neagra.
Trufele sunt ciuperci comestibile clasa ascomycete din familia Tuberaceae, genul Tuber. Datorită dificultății în găsirea lor sunt numite și „diamantele pământului”, fiind foarte scumpe.
Am avut sansa de a primi o  trufă neagra un Tuber melanosporum din regiunea Aveyron- Franța.
Trufele negre sunt culese in ianuarie si februarie cand sunt in plina maturitate.
Sunt sterilizate imediat dupa culegere intr-un borcan iar sucul lor poate fi folosit.
Am utilizat-o pentru a face o 'fritata' - un fel de omleta italiana in care am adaugat sparanghel verde si rosii confiate.
O reteta simpla si eficace, trufele sunt asociate foarte des cu ouale si omleta.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/fritata-omleta-cu-asparagus-si-trufa.html

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 fire de sparanghel verde
  • 1 ceapa salota
  • cateva lamele de trufa neagra
  • 1 lingura de suc de trufa neagra
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2-3 felii de rosii confiate
  • lapte
  • sare, piper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra:

Curatati sparanghelul cu un cutit econom (lasati varful) si taiati baza.

Fierbeti-l 5-8 minute in apa fierbinte cu sare (depinde de grosimea lor).

Taiati ceapa salota marunt si rumeniti-o in uleiul incins, intr-o tigaie mica.

Bateti bine ouale cu un pic de lapte, adaugati sare si piper.

Adaugati lamelele si sucul de de trufa.

In tigaia unde ati rumenit ceapa, puneti peste ceapa sparanghelul scurs si taiat in 2 si rosiile confiate taiate bucatele.

Adaugati deasupra ouale.

Puneti la cuptorul incins la 180°C sub grill, 10 minute, intorcand-o dupa 5 minute.

O puteti face de asemenea pe foc.

Serviti-o fierbinte sau rece.

Este delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv fritata/ Omleta cu asparagus si trufa neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua panirat