"picnicul bucatarasilor"
O reteta rapida, lejera fara smantana sau branza.
Usor de facut seara si poate fi servita cu o salata verde.
O puteti degusta si rece, taiata bucatele la aperitiv sau lua cu voi in picnic ;)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/aperitiv-cu-ton-si-rosii.html
Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze.
Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat.
Amestecati si gatiti timp de 10 minute.
Lasati sa se raceasca.
Intr-un castron bateti ouale intregi cu un varf de sare, adaugati tonul maruntit, sare si piper si amestecati.
Adaugati compozitia cu rosii, 4 linguri de pesmet si amestecati.
Turnati intr-o tava adanca unsa sau in forme individuale.
Coaceti in cuptorul incalzit la 180°C, timp de 40 de minute (30 de minute pentru portiile individuale).
Decorati cu busuioc proaspat.