Aperitiv cu ton si rosii

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 5 Iun 2018 | 3150 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor"
O reteta rapida, lejera fara smantana sau branza.
Usor de facut seara si poate fi servita cu o salata verde.
O puteti degusta si rece, taiata bucatele la aperitiv sau lua cu voi in picnic ;)
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/05/aperitiv-cu-ton-si-rosii.html
 

 

INGREDIENTE

  • 2 conserve de 160 g de ton natur
  • 4 oua
  • 1 varf de zahar
  • 1 ceapa alba
  • 1 conserva de pulpa de rosii -400 g
  • 50 ml de vin alb
  • 6-7 linguri de pesmet
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • cimbru uscat
  • sare, piper
  • busuioc proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu ton si rosii:

Intr-o tigaie adanca rumeniti in uleiul cald, ceapa si usturoiul tocate marunt.

Adaugati vinul alb si lasati sa se evaporeze.

Puneti pulpa de rosii, zaharul, sare si piper si cimbrul uscat.

Amestecati si gatiti timp de 10 minute.

Lasati sa se raceasca.

Intr-un castron bateti ouale intregi cu un varf de sare, adaugati tonul maruntit, sare si piper si amestecati.

Adaugati compozitia cu rosii, 4 linguri de pesmet si amestecati.

Turnati intr-o tava adanca unsa sau in forme individuale.

Coaceti in cuptorul incalzit la 180°C, timp de 40 de minute (30 de minute pentru portiile individuale).

Decorati cu busuioc proaspat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu ton si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu ceapa,carnati si cascaval afumat